Bronzen Sikkel

Bekijk hieronder de noviteiten van AgroTechniek Holland 2018!
Bent u nieuwsgierig naar de voor de Bronzen Sikkel genomineerde noviteiten? Bekijk de genomineerden voor de Bronzen Sikkel 2018 in ons persbericht.

Agrifac AiCPlus
AiCPlus

Agrifac

Camerasysteem met kunstmatige intelligentie - De intelligente AiCPlus camera’s worden direct op de boom gemonteerd en het systeem verwerkt en analyseert de oogst direct.

vredestein afbeelding
Traxion Optimall

Apollo Vredestein

De Vredestein Traxion Optimall is een tractor band met innovatieve VF-technologie die in het land met een tot 25% lagere bandspanning gebruikt kan worden dan elke andere tractorband tot nu toe.

appsfor agri
SpuitPlanner

AppsforAgri

Met de SpuitPlanner wordt de volgende stap binnen ‘big data’ en IoT gezet. Deze nieuwe ontwikkeling zorgt ervoor dat ultra-lokale data wordt omgezet naar betrouwbaar spuitadvies.

argi_agricola
Agricola Italiana Sn-130

Argi

Agricola Italiana is de fabrikant van groentenzaaimachines. Ze produceren een zeer breed scala aan precisiezaaimachines voor iedere teelt en toepassing. In samenwerking met Argi is er een nieuw mini hydraulisch frame ontwikkeld

argi_cellibiofrees
Celli Bio Frees Pioneer 140

Argi

Celli heeft in samenwerking met instanties in Duitsland een Bio Frees ontwikkeld om gras en andere gewasopstanden te vernietigen zonder gebruik te maken van chemie.

celli lothar
Celli Lothar 305 Overtopfrees

Argi

Celli heeft in samenwerking met Argi een overtopfrees ontwikkeld om grasland te vernieuwen. Ook kan deze frees gebruikt worden om in een keer maisland, aardappelland etc. klaar te leggen.

Argi_Landini REX series
Landini REX series

Argi

De nieuwe Landini REX serie bestaat uit 3 breedte uitvoeringen de V-serie, F-serie en GT-serie. Uitgerust met een Deutz 2.9L, 4-cilindermotoren is de V-serie verkrijgbaar met een vermogen van 70 tot 102 pk, de F en GT serie van 70 tot 112 pk bij 2200 rpm.

argi_landini6model
Landini 6 V-shift

Argi

Met de 6 V-shift heeft Landini een unieke tractor.
Compacte afmetingen in combinatie met de door Argo gebouwde CVT transmissie en T4F Betapower FPT motor maken deze tractor uniek in zijn klasse.

argi_McCormick X8
McCormick X8

Argi

De nieuwe grote serie van McCormick, verkrijgbaar in 3 vermogens klassen met een bereik van over de 300 PK.

barts parts
Innovatief Platform

BartsParts BV

BartsParts biedt een innovatief platform waar mechanisatiebedrijven hun minder courante en incourante onderdelen kunnen verkopen.

Case_Maxxum ActiveDrive 8
Maxxum ActiveDrive 8

Case IH/Steyr

De ActiveDrive8, leverbaar op Maxxum Multicontroller-modellen, levert in totaal 24 versnellingen vooruit en achteruit waarvan maar liefst 11 versnellingen in het belangrijkste werkbereik van 4-12 km/u.

Case_Quantum CL
Quantum CL

Case IH/Steyr

Dankzij de vernieuwde Quantum CL met brede assen kan deze worden uitgerust met uitermate brede banden en blijft deze toch heel smal waardoor we een uitermate kleine voetafdruk krijgen.

case_Sbrake
S-Brake

Case IH/Steyr

Dankzij de S-brake functie die ervoor zorgt dat wanneer de bestuurder de transmissie laat afremmen, door middel van de voet van het rijpedaal te halen of de multicontroller terug te trekken naar de nul-positie, zal de aanhanger geremd worden aan dezelfde snelheid waarmee de transmissie wordt afgeremd.

case_topsoilmapper
Top Soil Mapper

Case IH/Steyr

Dankzij de innovatieve Top Soil Mapper van Case IH gaan we opnieuw een stap verder in brandstofefficiëntie.

Coenders
Swincosem

Coenders Lottum - Swinkels

De beste pneumatische grasmaaimachine ter wereld Swincosem P300/64 voor weilanden Swincosem P300/80 voor golfterrein en graszoden.

Dubex wave
Dubex Wave

Dubex Europe

Het Dubex Wave systeem is een door-ontwikkeling van het bekende Zweedse sleepdoek systeem. De verticaal opgehangen schermen zijn van doorzichtig materiaal gemaakt om de bestuurder zicht te geven op de spuitdoppen.

Evers_ruggenteelt
Evers Ruggenteeltwoeler

Evers Agro

De combinatie van diepe, niet-kerende grondbewerking bij het maken van ruggen voor gewassen zoals mais, koolzaad en wortelen, zorgt ervoor dat gewassen dieper en beter wortelen.

forrez goed
Nokian Tractor King

Forrez Nederland

Nokian Tractor King is een compromisloze tractorband voor de zwaarste machines en het moeilijkste terrein in bosbouw, grondverzet en wegenbouw.

Groenoord_KL25.5e
Kramer KL25.5e

GroeNoord Ag & Turf BV

De enige volledig elektrische wiellader in zijn soort: de KL25.5e van de Zuid-Duitse fabrikant Kramer.

Guttler_greenseed
GreenSeeder

Güttler GmbH

Met de multi inzetbare Güttler GreenSeeder voor graslandverzorging kan eenvoudig en doeltreffend ook aan de komende verplichting worden voldaan om voor 1 oktober een vanggewas te zaaien.

Holaras jumbo ks
Holaras Jumbo-KS

Holaras Hoopman Machines BV

De Holaras Jumbo-KS kuilverdeler uitgevoerd met onafhankelijke hydraulische aandrijving van de rotoren voor directe shovelaanbouw i.c.m. een grasvork en een geïntrigeerde Stego verdichtingswals.

kuilverdichtingswals400
Kuilverdichtingswals Type Stego 400

Holaras Hoopman Machines BV

Nieuw in het programma is de Holaras Stego 400 verdichtingswals uitgevoerd met 1 mtr zijwalsen met een max. werkbreedte van 4,05 mtr.

Holaras Stego KW
Holaras Stego-KW

Holaras Hoopman Machines BV

Nieuw in het programma is de Holaras Stego-KW verdichtingswals uitgevoerd met geintregeerde side-shift en een kantenwals of walsen

Homburg Hardi MEGA
Homburg HARDI MEGA

Homburg Holland

HARDI MEGA is met een tank capaciteit variërend van 1200 tot 2200 liter één van de grootste gedragen veldspuiten op de markt met een totaal nieuw ontwerpconcept

Homburg_Smartsteer
SmartLevel en SmartSTEER

Homburg Holland

SmartLEVEL en SmartSTEER zijn vernieuwd!

homburg hardi hellios
Homburg HARDI HELLIOS

Homburg Holland

Met zijn unieke frontboom is de HELLIOS III de meest ergonomische en compacte zelfrijdende veldspuit op de markt. Verrassend is vooral de combinatie van een laag gewicht en de excellente grip!

HeroW
Homburg HeroW

Homburg Holland

Het meest opvallende aan de nieuwe HeroW H430 is de compleet nieuwe cabine welke specifiek voor de HeroW ontwikkeld is.

Homburg Smart
Homburg SmartSTOPnGO

Homburg Holland

De Homburg SmartSTOPnGO is een grid/raster module waarmee op vaste afstanden een signaal gegeven kan worden om de trekker te stoppen, een alarmsignaal of lichtsignaal te geven.

homburg spraylogger
Homburg Spraylogger

Homburg Holland

De SPRAYLOGGER PRO is een stand-alone systeem dat wordt gevoed met eigen penlite batterijen waardoor het systeem onafhankelijk is van een spanningsmachine.

homburg water xtrm
Homburg WaterXTR

Homburg Holland

Duurzaam optimaliseren van kwaliteit, efficiency en rendement van spuitvloeistoffen met WaterXTR. Het Homburg WaterXTR™ CO2-injectiesysteem behandelt water bedoeld voor spuitvloeistoffen.

hulst _tozzi nord
Tozzi Nord TN535

Hulst Innovaties B.V.

Een, door een Italiaanse fabrikant gemaakt, 15 meter hoge windmolen met een jaar opbrengst van 10 kW.

hulst Braun antaris
Braun Antaris

Hulst Innovaties B.V.

Een, door een Duitse fabrikant gemaakt, 15 meter hoge windmolen met een jaar opbrengst van 10 kW.

hulst_viking
Viking VS/25

Hulst Innovaties B.V.

Een, door een Deense fabrikant gemaakt, 15 meter hoge windmolen met een jaar opbrengst van 25 kW.

hulst_solidwindpower
Solid Wind Power

Hulst Innovaties B.V.

Een, door een Deense fabrikant gemaakt, 15 meter hoge windmolen met een jaar opbrengst van 25 kW.

Jungheinrich
Elektrische heftruck met Li-ion accu + lader

Jungheinrich Nederland BV

Jungheinrich presenteert zware elektrische vorkheftrucks (2,5–5t) met lithium-ion. Jungheinrich heeft als eerste de techniek geschikt gemaakt voor 48 Volts toepassing.

Kverneland Vicon
Vicon GEOMOW

Kverneland Group Benelux BV

De Vicon EXTRA 7100T heeft een maximale werkbreedte van 10.2m. GEOMOW zorgt ervoor dat altijd de maximale capaciteit wordt behaald.

Kverneland iXtrack T-serie
iXtrack T-serie

Kverneland Group Benelux BV

De iXtrack T-serie is ontwikkeld door boeren, voor boeren. De input van alle boeren samen is terug te leiden naar 5 kenmerken: Stabiliteit, Precisie, Intelligentie, Plezier & Schoonheid.

BUSA
BUSA horizontaal roterende schoffel

Landkracht Agri BV

Landkracht introduceert in Nederland de BUSA horizontaal roterende schoffel. Aanleiding is de
verplichting om bij maisteelt op zandgrond een vanggewas te hebben gezaaid voor 1 Oktober.

landkracht
Westermann onkruidborstel WKB 660

Landkracht Agri BV

Niet één roterende borstel die het onkruid wegveegt maar 3 roterende borstels die ervoor zorgen dat het onkruid tijdens één enkele werkgang meerdere keren en van meerdere kanten wordt geraakt.

Zwenkbare front
Sauter zwenkbare fronthefinrichting

Landkracht Agri BV

Sauter zwenkbare fronthefinrichting. Met de zwenkbare fronthef laat Sauter opnieuw zien dat innovatie op het gebied van fronthefinrichtingen en frontaftakassen komt van specialisten.

Manitou
MLT 840 PS+ Silent Force

Manitou Benelux

Manitou lanceert de MLT 840 PS+ Silent Force en MLT 1040 PS+ Silent Force met de Ag Design Code. De "Silent Force" is een evolutie van de bestaande modellen zodat ze dezelfde uitstraling krijgen als de succesvolle NewAg-verreikers van de Franse constructeur.

marant powerpack3
PowerPack

Marant Motortecniek

Marant Motortechniek levert vanaf 2019/2020 de complete reeks aan nieuwe stage V motoren voor de OFF-road en industrie.

Krone_BigX 2
BiG X 680/ 780 en 880

Maschinenfabrik Bernard Krone GmbH & Co. KG

De Krone Lift-Cab op de nieuwe hakselaar BiG X 680/780 en 880. De chauffeur kan dan met een druk op de knop de gehele cabine 70 cm omhoog liften, dit door middel van een schaarlift onder de cabine.

krone_varicut
VariCut snijinrichting met 51 messen

Maschinenfabrik Bernard Krone GmbH & Co. KG

De Krone Big Pack met VariCut snij inrichitng 51 messen. Een nieuw alternatief op verzoek vanuit verschillende marktomstandigheden is de nieuwe VariCut snij inrichting met 51 messen ontwikkeld.

Michelin Evobib
EvoBib

Michelin Nederland N.V.

De MICHELIN EvoBib beschikt als enige band over de gepatenteerde ‘2 in 1 technologie’, d.w.z. dat het profiel en de werking van de band zich aanpast aan de spanning in de band bij gebruik in het veld (0,6 Bar) en op de weg (2,0 Bar).

M-mulder HSTV 600 modellen
HSTV 600 modellen

M. Mulder B.V.

Voor onze standaard Heftruck/shovel/ trekkerveegmachine (HSTV 600 modellen) hebben we diverse belangrijke wijzigingen doorgevoerd : Draaispindels om de hoogte van de borstel af te stellen.

M-mulder LV75- 90- 105- 125
LV75- 90- 105- 125 Modellen

M. Mulder B.V.

Hydraulische motor veegmachine. Achterloop modellen LV75- 90- 105- 125 of zitmodellen typhoon-Hurricane. Nu met rechtstreekse aandrijving dmv hydromotoren.

M-mulder TV 800 en TV 1000
TV 800 en TV 1000

M. Mulder B.V.

Professionele modellen voor heftruck/shovel/ trekkerveegmachine ( HSTV800 P modellen). Ingebouwde hydromotor, kogeldraaikrans, grote wielen 46 cm. hoog en 15 cm. breed.

New Holland – Intelligent Trailer Brake System
Intelligent aanhangwagenremsysteem

New Holland

Wanneer een tractor met aanhanger wordt afgeremd op alleen de transmissie en de motorrem, duwt het momentum van de aanhanger normaal gesproken tegen de tractor.

OBO
Trackvernieuwingsmachine

OBO Tyres

OBO Tyres heeft in eigen beheer een trackvernieuwingsmachine ontwikkeld, waarmee we in staat zijn om de versleten tracks voor landbouwtoepassingen (ook wel agritracks genoemd) te voorzien van nieuwe nokken.

Perfect_3D Flexbok
3D Flexbok

PERFECT - van Wamel

Maaien en ploegen in één werkgang is een efficiënte manier voor het ver- en onderwerken van groenbemester en andere gewasresten. PERFECT heeft een aanbouwbok voor de fronthef ontwikkeld die het werken in combinatie met een grote ploeg optimaliseert.

Reesink Bergman1
Bergmann TSW 2140E

Reesink Technische Handel B.V.

Een meststrooier met een brede bak van 1.80m en hoge wielen de VF 480/95R50 de band kan afvlakken naar een oppervlak van 1.20m bij 0.5 m waardoor de bodemdruk geminimaliseerd wordt.

Rema_envimax
REMA EnviMaxX-E 475

REMA Environmental Machinery BV

In 2017 de gebroeders Regnerus uit het Friese Ferwert gestart met de ontwikkeling van een machine t.b.v. mechanische loofvernietiging, looftrekken gecombineerd met wortel(onder)snijden.

Holmer 435
Holmer 435

RosierGreidanus

De Holmer Terra Variant 435 is de nieuwe zelfrijder van Holmer met de mestopbouw van Zunhammer. De zelfrijder is voor het eerst in Nederland te zien op de ATH.

SDFbenelux_4Eserie
4E serie

SDF Benelux

Zes nieuwe Serie 4 E modellen van 65 pk (48 kW) tot 97 pk (71 kW) zullen op de markt verschijnen. Twee 2WD en 4 4WD modellen.

sdfbenelux_5DSTTV
5 DS TTV serie

SDF Benelux

De nieuwe 5 DS serie met continu variabele TTV transmissie biedt het hoge rendement van een mechanische transmissie, gekoppeld aan het comfort en het gemak van een hydrostatische transmissie.

Taakaart Agrometius
Taakkaart.nl

Vantage Agrometius

Taakkaart.nl is een portal waar telers actuele satellietbeelden kunnen bekijken om de ontwikkeling van hun gewassen te kunnen volgen.

Agrometius Veris iScan
Veris iScan

Vantage Agrometius

De iScan maakt bodemscannen toegankelijker dan ooit doordat akkerbouwers nu zelf kunnen scannen in combinatie met een andere bewerking, omdat de iScan wordt opgebouwd op een bestaand werktuig

Wim van Breda Snelverkeer maaivoertuig
Snelverkeer Maaivoertuig

Wim van Breda BV

Wim van Breda BV heeft in samenwerking met de fabrikanten Van Ginkel Trucks, Herder en Jan Veenhuis een nieuw snelverkeer maaivoertuig ontwikkeld