Persberichten

Twee vakbeurzen weer tegelijk en naast elkaar in Biddinghuizen van 11 t/m 14 september 2024

 

AGROTECHNIEK HOLLAND EN GROENTECHNIEK HOLLAND AL 85% VOLGEBOEKT

 

Zwolle, 11 juni 2024 – Met nog ruim drie maanden te gaan is al 85% van AgroTechniek Holland (ATH) en GroenTechniek Holland (GTH) volgeboekt. Van woensdag 11 tot en met zaterdag 14 september gaan deze tweejaarlijkse vakbeurzen voor de tweede keer naast elkaar en tegelijk plaatsvinden in Biddinghuizen. Beursmanager Willem Bierema: “Daarom is nu al – ruim 100 dagen voor de start - de plattegrond en indeling van de drie expositievelden van 75.000 netto m2 grotendeels bekend. Nagenoeg alle bekende, vertrouwde marktleiders hebben zich aangemeld, naast ook weer de nodige nieuwkomers en grotere terugkomers zoals Lely, GEA en JOZ voor ATH en EuroGarden ECHO Benelux, AVANT Machinery BV en Schuitemaker Industrial BV voor GTH.

We hebben de stands weer zo ingedeeld dat beide beurzen hun eigen identiteit behouden, met in het midden deelnemers die voor iedereen in de agro- en groensector interessant zijn. Zo kunnen de vakbezoekers overzichtelijk en gericht alles vinden wat bij hun interesse past en met één toegangskaart weer beide vakbeurzen bezoeken.

 

Twee beurzen in één bezoek

Net zoals in 2022 worden de Fedecom-beurzen AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland gelijktijdig georganiseerd, met behoud van hun eigen identiteit en vrije doorloop tussen beide vakbeurzen. Zo kunnen boeren en loonwerkers na afloop van hun bezoek aan AgroTechniek Holland ook GroenTechniek Holland bezoeken voor de professionele maaimachines voor tuin, park, weg-en bermonderhoud, compact tractoren, graafmachines, shovels en groene gereedschappen die ook interessant zijn voor hun bedrijfsactiviteiten en het onderhoud van hun boerderij, erf en wegen. Groenprofessionals kunnen op hun beurt na hun bezoek aan GTH ook de agrobeurs bezoeken om tractoren, kiepwagens, graafmachines, shovels en agrarische toeleveranciers te zien die gebruikt worden in de openbare groene ruimte. Hierdoor is een bezoek aan deze tweede gezamenlijke editie van beide vakbeurzen een must voor iedereen werkzaam in de agro- en groensector.

 

Schone en emissieloze GroenTechniek, Autonome AgroTechniek en Meststof tot nadenken

Beproefde beursonderdelen keren terug, zoals de uitreiking van de Bronzen Sikkel voor innovaties in de agrosector en het Gouden Klavertje Vier voor de meest opvallende vernieuwingen in de groensector. Op beide beurzen is in speciale paviljoens weer aandacht voor actuele onderwerpen, zoals op GTH ‘Schone en emissieloze GroenTechniek’ en op ATH ‘Autonome AgroTechniek’ en ‘Meststof tot nadenken’.

 

Gratis én dichtbij parkeren

Met dichtbij volop gratis parkeergelegenheid voor deelnemers én bezoekers is het evenemententerrein in Biddinghuizen een optimale locatie voor zo’n grootschalig, breed evenement voor de agro- en groensector. Centraal gelegen, vanuit alle windstreken goed bereikbaar en in een van de groenste gebieden van ons land, met een grote gelijkenis met de dagelijkse werkomgeving van de boer, loonwerker en groenprofessional.

 

www.fedecomfairs.nl

Beursorganisatie Fedecom Fairs is 100% eigendom van Fedecom en organiseert deze gecombineerde  ATH en GTH beurs voor de tweede keer zonder winstoogmerk voor Fedecom-leden en niet-leden. Eerder beleefde AgroTechniek Holland vanaf 2010 vijf succesvolle solo edities, GroenTechniek Holland kende al vier solo edities en is de enige vakbeurs voor bedrijven actief in de openbare groene ruimte in Nederland die onder auspiciën van Fedecom wordt georganiseerd. Kijk voor alle actuele informatie op www.fedecomfairs.nl.

____________________________________________________________________

Noot voor de redactie/niet voor publicatie:

Kijk voor meer informatie en illustratiemateriaal op www.fedecomfairs.nl of neem contact op met Ingrid Looijmans, tel. 06 54680742, e-mail looijmans@fedecomfairs.nl

 

 

Agro- en groene vakbeurs opnieuw gelijktijdig en naast elkaar in Biddinghuizen

AGROTECHNIEK HOLLAND & GROENTECHNIEK HOLLAND VAN 11 T/M 14 SEPTEMBER 2024

4 september 2023 – AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland gaan volgend jaar opnieuw tegelijk en naast elkaar plaatsvinden: van woensdag 11 tot en met zaterdag 14 september 2024 op het vertrouwde beursterrein in Biddinghuizen.

Beursdirecteur Willem Bierema: “De eerste gecombineerde editie in 2022 bleek voor deelnemers en bezoekers succesvol. De meer dan 55.000 bezoekers - onze drukstbezochte buitenbeurs ooit – zagen op een uitverkocht beursterrein van 22 voetbalvelden meer dan 5.000 trekkers, machines en gereedschappen van meer dan 500 merken. Ook nu gaan we de stands zo indelen dat beide beurzen hun eigen identiteit behouden. Zo kunnen de boeren, loonwerkers en groenprofessionals overzichtelijk en gericht alles vinden wat bij hun interesse past en met één toegangskaart beide vakbeurzen bezoeken. De inschrijving voor de 2024-editie start in oktober, maar de eerste aanmeldingen komen nu al spontaan binnen.”

Beproefde beursonderdelen keren terug, zoals de uitreiking van de Bronzen Sikkel voor innovaties in de agrosector en het Gouden Klavertje Vier voor de meest opvallende vernieuwingen in de groensector. In themapaviljoens is op beide beurzen altijd aandacht voor actuele onderwerpen, zoals de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrificatie/zero-emission en autonome voertuigen/robots, data en sensortechnologie op het gebied van agri en food.

Goed bereikbaar en dichtbij gratis parkeren
Het evenemententerrein in Biddinghuizen is een ideale beurslocatie voor zo’n breed evenement voor de agro- en groensector, door het compacte geheel waardoor alle stands goed beloopbaar zijn, gelegen in het groen, centraal in Nederland én vanuit alle windstreken prima bereikbaar. Met bovendien dichtbij voldoende gratis parkeergelegenheid voor deelnemers én bezoekers.

www.fedecomfairs.nl
De organisatie is in handen van de Fedecom Fairs, een dochter van Fedecom. AgroTechniek Holland beleefde vanaf 2010 vijf succesvolle edities, GroenTechniek Holland kende eerder vier edities en is de enige vakbeurs voor bedrijven actief in de openbare groene ruimte in Nederland die onder auspiciën van Fedecom wordt georganiseerd. Alle actuele informatie en foto’s zijn te vinden op www.fedecomfairs.nl, zie https://youtu.be/-k2UdnesivQ voor de beursimpressie in 2022.

___________________________________________________________________

Noot voor de redactie/niet voor publicatie:

Kijk voor meer informatie en illustratiemateriaal op www.fedecomfairs.nl of neem contact op met Ingrid Looijmans, tel. 06-54680742, e-mail looijmans@fedecomfairs.nl

 

 

Combinatie van agro- en groene vakbeurs succesvol verlopen in Biddinghuizen

RUIM 55.000 BEZOEKERS OP AGROTECHNIEK HOLLAND EN GROENTECHNIEK HOLLAND

17 september 2022 – Het was een succes AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland gelijktijdig en naast elkaar te laten plaatsvinden. Meer dan 55.000 boeren, loonwerkers en groenprofessionals bezochten de afgelopen vier dagen de twee vakbeurzen in Biddinghuizen. Beursdirecteur Willem Bierema: “Na drie jaar geen beurs vanwege corona was er veel enthousiasme bij de agro- en groensector. Ons beursterrein van 22 voetbalvelden was eerder dan ooit uitverkocht en de sfeer onder de deelnemers en bezoekers was goed. Terwijl zon en buien elkaar afwisselden, was de stemming onder de bezoekers vier dagen lang positief. Langs 4 km gangpaden zagen de bezoekers meer dan 5.000 trekkers, machines en gereedschappen van meer dan 500 merken. Er waren niet alleen bekende, trouwe bezoekers, maar ook veel jongeren en studenten, ofwel de boeren en groenprofessionals van de toekomst. Kortom in alle opzichten was deze combinatie van twee vakbeurzen heel geslaagd en veelbelovend voor de toekomst.” Zie https://youtu.be/-k2UdnesivQ voor een impressie.

 

Bronzen Sikkel 2022 voor Nucrop van Kamps de Wild BV

De vakjury heeft unaniem de innovatieprijs Bronzen Sikkel 2022 toegekend aan de Nucrop van Kamps de Wild BV: “Een nieuwe, duurzame manier van loofdoding door gebruik van geleidende vloeistof en elektrische stroom waardoor het behandelde loof binnen een werkgang wordt gedood en de groei onmiddellijk stopt. Loofdoding is hiermee geheel zonder chemie mogelijk. Een waardevolle innovatie voor de sector die de Bronzen Sikkel 2022 meer dan verdient.”

De jury kende een tweede prijs toe aan Agrifac Machinery BV voor de AtmosAdaptivePlus. De derde prijs was voor de Pudama van Kverneland, aldus vakjuryleden Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie), Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Bas van Hattum (Misset Uitgeverij, TREKKER en Boerderij), Hessel Doornbos (Agrio/Trekkerweb.nl) en Job Hiddink (LTO/Nieuwe Oogst). De ATH-publieksprijs ging naar Agromec, voor de volledig elektrische tractor 700 Vario Electric, met 24% van de stemmen die het publiek uitbracht.

Gouden Klavertje Vier voor Fluid Feeder van Vredo Dodewaard BV

De Fluid Feeder van Vredo Dodewaard BV wint het Gouden Klavertje Vier 2022, de innovatieprijs voor de meest opvallende innovatie op GroenTechniek Holland. “Deze machine, voorzien van het Vredo dubbel-schijvensysteem, injecteert vloeistoffen zonder dat ze in aanraking  komen met UV-licht direct in de wortelzone. Op deze manier kunnen (bio)stimulanten worden aangebracht, maar ook vloeistoffen met speciale nematoden ter bestrijding van engerlingen. Een belangrijke vooruitgang en terechte winnaar”, aldus de jury. Op de tweede plaats eindigde de autonome gps onkruidverwijderaar Violette van Milati Grass Machines BV. De derde prijs ging naar New Holland met de AgXtend XPower XPA, volgens vakjuryleden Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Tuin en Parktechniek), Hein van Iersel (NWST/Stad&Groen/Boom in Business/Boomzorg/Fieldmanager), Johan Simmelink (Tuin & Landschap) en Rien van der Spek (voormalig voorzitter van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners VHG).

Knegt International won met de elektrische tractor de GTH-publieksprijs, met bijna 32% van alle stemmen.

 

www.fedecomfairs.nl

AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland vonden van 14 tot en met 17 september plaats in Biddinghuizen. De organisatie is in handen van de Fedecom Fairs, een dochter van Fedecom. Alle actuele informatie en foto’s zijn te vinden op www.fedecomfairs.nl.

 

 

 

 Innovatieprijs uitgereikt op eerste beursdag van GroenTechniek Holland in Biddinghuizen:

 GOUDEN KLAVERTJE VIER VOOR FLUID FEEDER VAN VREDO DODEWAARD BV

Zwolle, 14 september 2022 – De Fluid Feeder van Vredo Dodewaard BV wint het Gouden Klavertje Vier, de innovatieprijs voor de meest opvallende innovatie op GroenTechniek Holland 2022 in Biddinghuizen. “Deze machine, voorzien van het Vredo dubbel-schijven-systeem, injecteert vloeistoffen zonder dat ze in aanraking  komen met UV-licht direct in de wortelzone. Op deze manier kunnen (bio)stimulanten worden aangebracht, maar ook vloeistoffen met speciale nematoden ter bestrijding van engerlingen. Een belangrijke vooruitgang en terechte winnaar”, aldus de jury. Op de tweede plaats eindigde de autonome gps onkruidverwijderaar Violette van Milati Grass Machines BV, “voor autonome, duurzame en mechanische onkruidbestrijding op sportvelden. Een camera lokaliseert het (penwortel)onkruid en verwijdert het met wortel en al nauwkeurig en milieuvriendelijk, zonder chemie”. De derde prijs gaat naar New Holland met de AgXtend XPower XPA: “XPU elektrische onkruidbestrijding op maai-arm, een bestaande techniek maar door de XPA-arm veel breder inzetbaar voor bestrijding van exoten langs wegen of op taluds.”

 

Verder lezen? Klik hier!
Op de vijfde editie van Nederlands grootste, tweejaarlijkse groenvakbeurs lanceren fabrikanten, importeurs en dealers primeurs voor groenprofessionals. “Elektrisch, duurzaam en oplossingen voor actuele problematiek, dat zijn de trends in de innovaties”, aldus de vakjuryleden Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Tuin en Parktechniek), Hein van Iersel (NWST/Stad&Groen/Boom in Business/Boomzorg/Fieldmanager), Johan Simmelink (Tuin & Landschap) en Rien van der Spek (voormalig voorzitter van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners VHG). De vakjury beoordeelde welke van alle ingezonden innovaties het meest vernieuwend en onderscheidend zijn voor de groensector en koos de winnaars uit tien genomineerden.

 

7 OVERIGE NOMINATIES VOOR DE INNOVATIEPRIJS GOUDEN KLAVERTJE VIER:

van der Pols en Zn BV – Emissievrije versnipperaar

Emissievrije professionele rotorversnipperaar met grote capaciteit (160-190 mm diameter) waarbij het vermogen van de motor kan worden aangepast aan het te verkleinen materiaal en waarmee een hele dag kan worden gewerkt zonder opladen. De versnipperaar is voorzien van LPF-batterijtechnologie.

 

Hissink BV – TP 175 Mobile E-ZE volledig elektrische houtversnipperaar

Emissievrije schijvenversnipperaar die makkelijk te bedienen is en zonder uitstoot hout tot 175 mm doorsnede kan versnipperen. Ook heeft de versnipperaar een TP Pilot no stress bediening waarmee overbelasting wordt voorkomen terwijl de maximale capaciteit is verzekerd.

 

Knegt International – Elektrische tractor

Als elektrische trekker ontworpen; emissievrij, geen geluidsoverlast, lagere onderhoudskosten en sterker dan Knegts vergelijkbare diesel versie. Voorzien van 2 elektromotoren (hydrauliek en aandrijving gescheiden) waarmee belasting goed is af te stemmen op elk type werk. Eerste elektrische trekker in hogere vermogensklasse.

 

 

Milati Grass Machines BV – GPS werktuigdrager RoviMo

Een multifunctionele gps-gestuurde werktuigdrager uitgerust met intelligente lokalisatie-, navigatie en routeplanning software die het voertuig nauwkeurig en energiezuinig over de kortst mogelijke afstand stuurt. De werktuigdrager kan verschillende handelingen in de professionele gazonverzorging autonoom, volledig elektrisch, stil en precies uitvoeren.

 

Milati Grass Machines BV – Swozi

Met laser belijnen van sportvelden waarbij met gebruik van GPS elke foutmarge wordt uitgesloten. De machine heeft als voordeel dat hij ook blijft werken en de juiste lijn volgen als het GPS signaal wegvalt.

 

Pellenc – C35 en C45 Snoeischaar

De snoeischaar heeft een snijbeveiligingssysteem dat onder alle weersomstandigheden en zelfs in extreme omstandigheden veiligheid biedt doordat het mes onmiddellijk stopt bij contact met een vinger of hand; ook zonder de speciale Pellenc handschoen.

 

Vector Machines – Vector 2.0wD

Autonome ruwterreinmaaier die niet alleen op golfbanen en sportvelden werkt, maar ook geschikt is voor toepassing onder zonnepanelen op zonneparken, tussen en onder struiken en op andere locaties waar een satellietverbinding niet altijd constant aanwezig is.

 

www.groentechniekholland.nl

Op GroenTechniek Holland zijn alle marktleiders en toonaangevende merken met exposities én demonstraties groots van de partij. Dit jaar is GTH van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 september dagelijks open van 10 tot 17 uur op het Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen waar tegelijk AgroTechniek Holland plaatsvindt. Kijk voor alle merken, ingezonden innovaties en entreekaarten op www.groentechniekholland.nl

 

Winnende innovatie bekend op eerste beursdag van GroenTechniek Holland:

TIEN INNOVATIES GENOMINEERD VOOR GOUDEN KLAVERTJE VIER

Zwolle, 22 augustus 2022 – “Elektrisch, duurzaam en oplossingen voor actuele problematiek, dat zijn de trends in de innovaties”, aldus de vakjury die tien innovaties heeft genomineerd voor innovatieprijs Gouden Klavertje Vier die op GroenTechniek Holland wordt uitgereikt. Op de vijfde editie van Nederlands grootste, tweejaarlijkse groenvakbeurs lanceren fabrikanten, importeurs en dealers primeurs voor groenprofessionals. De vakjury beoordeelde in welke mate de innovaties vernieuwend en onderscheidend zijn, dit leverde tien nominaties op waarvan de meest opvallende op eerste beursdag 14 september het Gouden Klavertje Vier wint.

Verder lezen? Klik hier!
“De genomineerde innovaties zijn heel divers van aard en bieden vaak oplossingen voor actuele problematiek, waardoor ze om uiteenlopende redenen interessant zijn voor professionals werkzaam in de openbare buitenruimte. Opvallend veel inzendingen zijn innovaties en duurzame oplossingen op gebied van elektrische aandrijving, en weinig op het gebied van maaitechniek. De innovaties tonen wel aan hoe breed het werkterrein van de groenprofessional is”, aldus de vakjuryleden Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Tuin en Parktechniek), Hein van Iersel (NWST/Stad&Groen/Boom in Business/Boomzorg/Fieldmanager), Johan Simmelink (Tuin & Landschap) en Rien van der Spek (voormalig voorzitter van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners VHG).

10 NOMINATIES VOOR DE INNOVATIEPRIJS GOUDEN KLAVERTJE VIER:

van der Pols en Zn BV – Emissievrije versnipperaar
Emissievrije professionele rotorversnipperaar met grote capaciteit (160-190 mm diameter) waarbij het vermogen van de motor kan worden aangepast aan het te verkleinen materiaal en die een hele dag kan werken zonder opladen. De versnipperaar is voorzien van LPF-batterijtechnologie

Hissink BV – TP 175 Mobile E-ZE volledig elektrische houtversnipperaar
Emissievrije schijvenversnipperaar die makkelijk te bedienen is en zonder uitstoot hout tot 175 mm doorsnede kan versnipperen en met een TP Pilot no stress bediening waarmee overbelasting wordt voorkomen terwijl de maximale capaciteit verzekerd wordt.

Knegt International – Elektrische tractor
Als elektrische trekker ontworpen; emissievrij, geen geluidsoverlast, lagere onderhoudskosten en sterker dan Knegts vergelijkbare diesel versie. Voorzien van 2 elektromotoren (hydrauliek en aandrijving gescheiden) waarmee belasting goed is af te stemmen op elk type werk. Eerste elektrische trekker in hogere vermogensklasse.

Milati Grass Machines BV – autonome gps onkruidverwijderaar Violette
Voor autonome, duurzame en mechanische onkruidbestrijding op sportvelden. Een camera lokaliseert het (penwortel)onkruid en verwijdert het met wortel en al nauwkeurig en milieuvriendelijk, zonder chemie.

Milati Grass Machines BV – GPS werktuigdrager RoviMo
Een multifunctionele gps-gestuurde werktuigdrager uitgerust met intelligente lokalisatie-, navigatie en routeplanning software die het voertuig nauwkeurig en energiezuinig over de kortst mogelijke afstand stuurt. De werktuigdrager kan verschillende handelingen in de professionele gazonverzorging autonoom, volledig elektrisch, stil en precies uitvoeren.

Milati Grass Machines BV – Swozi
Met laser belijnen van sportvelden waarbij met gebruik van GPS elke foutmarge wordt uitgesloten. De machine heeft als voordeel dat hij ook blijft werken en de juiste lijn volgen als het GPS signaal wegvalt.

New Holland – AgXtend – X Power
XPU elektrische onkruidbestrijding op maai-arm, een bestaande techniek maar door de XPA-arm veel breder inzetbaar voor bestrijding van exoten langs wegen of op taluds.

Pellenc – C35 en C45 Snoeischaar
De snoeischaar heeft een snijbeveiligingssysteem dat onder alle weersomstandigheden en zelfs in extreme omstandigheden veiligheid biedt doordat het mes onmiddellijk stopt bij contact met een vinger of hand zonder de speciale Pellenc handschoen.

Vector Machines – Vector 2.0wD
Autonome ruwterreinmaaier die niet alleen op golfbanen en sportvelden werkt, maar ook geschikt is voor toepassing onder zonnepanelen op zonneparken, tussen en onder struiken en op andere locaties waar een satellietverbinding niet altijd constant aanwezig is.

Vredo Dodewaard BV – Fluid feeder
Deze machine, voorzien van het Vredo dubbel-schijven-systeem, injecteert vloeistoffen zonder licht direct in de wortelzone. Op deze manier kunnen biostimulanten worden aangebracht, maar ook vloeistoffen met speciale nematoden ter bestrijding van engerlingen.

Wilt u alle ingezonden innovaties zien, klik dan op de afbeelding hiernaast:

www.groentechniekholland.nl

Op GroenTechniek Holland zijn alle marktleiders en toonaangevende merken met exposities én demonstraties groots van de partij. Dit jaar is GTH van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 september dagelijks open van 10 tot 17 uur op het Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen waar tegelijk AgroTechniek Holland plaatsvindt. Kijk voor alle merken, ingezonden innovaties en entreekaarten op www.groentechniekholland.nl

Naast 5.000 trekkers, machines en gereedschappen ook paviljoens over actuele onderwerpen en innovatieve oplossingen voor de agro- en groensector

PAVILJOENS OVER ‘ZERO EMISSION TECHNIEK’, ‘ZO GOED ALS NIEUWE MACHINES’ EN ‘GRENZELOOS INNOVEREN’ OP AGROTECHNIEK HOLLAND EN GROENTECHNIEK HOLLAND

Verder lezen? Klik hier!
Zwolle, 7 juli 2022 – Naast ruim 5.000 nieuwe trekkers, machines en gereedschappen zijn er ook paviljoens over actuele onderwerpen en innovatieve oplossingen voor de agrarische en groensector te vinden op AgroTechniek Holland (ATH) en GroenTechniek Holland (GTH). Beursmanager Willem Bierema: “Zo is er een Zero Emission Paviljoen met een breed scala aan gereedschappen en werktuigen aangedreven door accu’s of waterstof. Ook is er een Zo Goed Als Nieuw Paviljoen met jong gebruikte machines en een Paviljoen Grenzeloos Innoveren, waar innovatieve technieken en actuele oplossingen voor strengere regelgeving rondom stikstof, mest, milieu en dierenwelzijn te zien zijn in samenwerking met Nationale Proeftuin Precisie Landbouw.”

ATH en GTH vinden voor het eerst tegelijk en naast elkaar plaats, van woensdag 14 t/m zaterdag 17 september in Biddinghuizen. Bezoekers kunnen overzichtelijk en gericht alles vinden wat bij hun interesse past, omdat de stands van bijna 300 deelnemers zo zijn ingedeeld dat beide beurzen hun eigen identiteit behouden. Met één toegangskaart kan de bezoeker beide vakbeurzen inclusief alle paviljoens bezoeken én de machines op de demonstratieterreinen zelf berijden en testen.

 

In Paviljoen Zero Emission tonen we in samenwerking met NWST een breed scala aan elektrische gereedschappen en werktuigen, waaronder handmaaiers, zelfrijdende grasmaaiers, bosmaaiers, kettingzagen, robotmaaiers, ATV’s, utility voertuigen, shovels, trekkers en bestelauto’s, allen aangedreven door accu’s of door waterstof. Elke machine komt in actie tijdens demonstraties en wordt toegelicht.

Zo Goed Als Nieuw Paviljoen met jong gebruikte machines
Sinds corona is supply chain van fabrikanten danig verstoord, wat vaak resulteert in lange levertijden van nieuwe machines. Een boer, loonwerker of hovenier die snel een nieuwe machine nodig heeft, is aangewezen op demo- of jong gebruikte machines. Op de beurs is in samenwerking met Agritrader het Paviljoen Zo Goed Als Nieuw, waar exposanten hun zo goed als nieuwe machines voor de agrarische en groensector kunnen inbrengen. Paviljoen Grenzeloos Innoveren De agrarische sector heeft te maken met voortdurend strenger wordende wet- en regelgeving op het gebied van stikstof, mest, milieu, dierenwelzijn en watermanagement. Dit begrenst de huidige agrarische bedrijfsvoering, maar door innovatieve technieken kunnen deze grenzen verruimd worden. In het Paviljoen Grenzeloos Innoveren laten we in samenwerking met Nationale Proeftuin Precisie Landbouw (NPPL) innovatieve technieken en actuele oplossingen zien die nu al beschikbaar zijn en voldoen aan de strengere wet- en regelgeving.

Beste Trekkerchauffeur van Nederland
Op vrijdag 16 september is op AgroTechniek Holland de finale van de Beste Trekkerchauffeur van Nederland, georganiseerd door Trekker Magazine. Acht kandidaten hebben zich daarvoor gekwalificeerd in de voorrondes. De finale bestaat uit zes elementen en degene die ze het snelst en meest precies doorloopt is de winnaar.

Benelux kampioenschap Timbersports
Op de finale van het Benelux kampioenschap Timbersports in samenwerking met Stihl nemen atleten het in zes disciplines tegen elkaar op: bij drie disciplines moeten ze een bijl gebruiken, bij de drie andere een zaag. GTH-bezoekers zien hoe elke discipline is gebaseerd op traditioneel houthakkerswerk en het vellen of hakken van gevelde bomen. In alle disciplines moeten de atleten niet alleen vaardigheid tonen in het omgaan met de uitrusting en het hout, maar ook hun kracht en uithoudingsvermogen demonstreren en tegelijk aantonen hoe precies ze die techniek beheersen. De winnaar gaat deelnemen aan het Wereldkampioenschap.

Van 14 t/m 17 september dagelijks open van 10 tot 17 uur Voor het eerst worden de Fedecom-beurzen AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland gelijktijdig georganiseerd, met behoud van hun eigen identiteit en beursconcept. Wel is er sprake van vrije doorloop tussen beide vakbeurzen. De vakbeurs is van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 september 2022 dagelijks open van 10 tot 17 uur. De organisatie is in handen van beursorganisatie Fedecom Fairs, 100% eigendom van Fedecom. Alle informatie over deelnemers, merken, tickets en de plattegrond is te vinden op www.fedecomfairs.nl.

ATH en GTH tegelijk en naast elkaar in Biddinghuizen van woensdag 14 t/m zaterdag 17 september 

ALLE GROTE MERKEN OP AGROTECHNIEK HOLLAND EN GROENTECHNIEK HOLLAND 2022

 Zwolle, 13 juni 2022 – Alle grote merken van trekkers en werktuigen zijn in september te vinden op het beursterrein in Biddinghuizen waar AgroTechniek Holland (ATH) én GroenTechniek Holland (GTH) naast elkaar en tegelijk plaatsvinden. Beursmanager Willem Bierema: “Alle bekende, vertrouwde trekkermerken zijn er, van Carraro, Case-IH, Claas, John Deere, Deutz-Fahr, Fendt, Ferrari, Iseki, JCB, Kioti, Kubota en Lamborghini tot Landini, Massey Ferguson, McCormick, New Holland, Same, Shibaura, Steyr, Valtra, Yanmar en Zetor. Bij GTH zijn alle toonaangevende werktuigfabrikanten- en merken ook weer van de partij, zoals Jean Heybroek, Van de Pols, Husqvarna, Stihl, Stierman de Leeuw, Vander Haeghe, Feedtuber, GJ de Kok en Pellenc. Gelukkig zijn er ook weer nieuwe en terugkomende deelnemers zoals de Mechan groep, Bromach en Farmstore. Ook al is dit met 75.000 netto m2 expositievelden de grootste beurs van de Benelux, toch kunnen bezoekers overzichtelijk en gericht alles vinden wat bij hun interesse past. De stands van bijna 300 deelnemers worden zo ingedeeld dat beide beurzen hun eigen identiteit behouden. Met één toegangskaart kan de bezoeker beide vakbeurzen bezoeken én de machines op de demonstratieterreinen zelf berijden en testen.”

Verder lezen? Klik hier!
Zo goed als nieuw Paviljoen met jong gebruikte trekkers, machines en werktuigen
Bierema: ”We bieden niet alleen de mogelijkheid om nieuwe machines en werktuigen te tonen en verkopen door exposerende merken, maar ook jonge gebruikte machines in het Zo goed als nieuw Paviljoen. Daar kunnen dealers van de exposerende merken op de beurs hun jonge gebruikte kapitaalintensieve trekkers en werktuigen tonen die maximaal 1 jaar oud zijn of maximaal 500 draaiuren hebben. Met de huidige langere levertijden is dit paviljoen relevanter dan ooit. Uiteraard onder strikte voorwaarden, zo geldt het alleen voor erkende dealerbedrijven die Fedecom-lid zijn waarvan hun leveranciers met de desbetreffende merken op de beurs exposeren. Bovendien zijn het per dealer maximaal twee trekkers en twee werktuigen. Jong gebruikte machines zijn belangrijk voor mechanisatiebedrijven én zeer interessant voor bezoekers, daarom bieden we als platform van fabrikanten, importeurs en dealers de mogelijkheid ze te tonen.”

Grenzeloos innovatief
De agrarische en groene sector hebben beide te maken met lastige vraagstukken over milieu, klimaat, PFAS en stikstof, waardoor de bedrijfsvoering van veel ondernemingen wordt begrensd. Op ATH en GTH zal dit een belangrijk onderwerp zijn en laten we aan bezoekers zien dat er voor elk probleem of iedere uitdaging in de sector al een techniek of product op de markt is waarmee aan de steeds strengere wet- en regelgeving voldaan kan worden. Door innovatie valt de begrenzing door wet- en regelgeving weg en kunnen bedrijven weer onbegrensd ondernemen. Van 14 t/m 17 september dagelijks open van 10 tot 17 uur Voor het eerst worden de Fedecom-beurzen AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland gelijktijdig georganiseerd, met behoud van hun eigen identiteit en beursconcept. Wel is er sprake van vrije doorloop tussen beide vakbeurzen. De vakbeurs is van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 september 2022 dagelijks open van 10 tot 17 uur. De organisatie is in handen van beursorganisatie Fedecom Fairs, 100% eigendom van Fedecom. Alle informatie over deelnemers, merken en de plattegrond is te vinden op www.fedecomfairs.nl.

___________________________________

 

Twee vakbeurzen tegelijk en naast elkaar in Biddinghuizen van 14 t/m 17 september 2022

AGROTECHNIEK HOLLAND EN GROENTECHNIEK HOLLAND AL DRIEKWART VOLGEBOEKT

Zwolle, 9 mei 2022 – Driekwart van het beursterrein in Biddinghuizen waar AgroTechniek Holland én GroenTechniek Holland naast elkaar en tegelijk van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 september plaatsvinden, is al volgeboekt. Beursmanager Willem Bierema: “Daarom zijn we nu al - met nog vier maanden te gaan - druk bezig met de indeling van de 75.000 netto m2 expositievelden. Met alle bekende, vertrouwde marktleiders die zich al hebben aangemeld naast ook weer de nodige nieuw- en terugkomers. De stands van de naar verwachting 300 deelnemers variëren van 16 m2 tot 5.000 m2 en delen we zo in, dat beide beurzen hun eigen identiteit behouden. Zo kunnen de vakbezoekers overzichtelijk en gericht alles vinden wat bij hun interesse past en met één toegangskaart beide vakbeurzen bezoeken.

Verder lezen? Klik hier!
Twee beurzen in één bezoek

Voor het eerst worden de Fedecom-beurzen AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland gelijktijdig georganiseerd, met behoud van hun eigen identiteit en beursconcept. Wel is er sprake van vrije doorloop tussen beide vakbeurzen. Zo kunnen boeren en loonwerkers na afloop van hun bezoek aan AgroTechniek Holland ook GroenTtechniek Holland bezoeken voor de professionele maaimachines voor tuin, park, weg-en bermonderhoud, compact tractoren, graafmachines, shovels en groene gereedschappen die ook interessant zijn voor hun bedrijfsactiviteiten en het onderhoud van hun boerderij, erf en wegen. Groenprofessionals kunnen op hun beurt na hun bezoek aan GTH ook de agrobeurs bezoeken om tractoren, kiepwagens, graafmachines, shovels en agrarische toeleveranciers te zien die ook gebruikt worden in de openbare groene ruimte. Hierdoor is een bezoek aan deze bijzondere editie van beide vakbeurzen dit jaar meer dan ooit dé one-stop-shop voor iedereen die werkzaam is in de agro- en groensector.

Paviljoens over Zero emission en Boeren in de toekomst Beproefde beursonderdelen keren terug, zoals de uitreiking van de Bronzen Sikkel voor innovaties in de agrosector en het Gouden Klavertje Vier voor de meest opvallende vernieuwingen in de groensector. Op beide beurzen is in speciale paviljoens weer aandacht voor actuele onderwerpen, zoals dit jaar op GTH Zero emission en op ATH Boeren in de toekomst over milieu, stikstof en alternatieven voor fossiele brandstof.

Goed bereikbaar en dichtbij gratis parkeren Het evenemententerrein in Biddinghuizen is als locatie voor zo’n breed evenement voor de agro- en groensector optimaal, vanwege de grote gelijkenis met de dagelijkse werkomgeving van de boer, loonwerker en groenprofessional. De Flevopolder ligt middenin een van de mooiste groene gebieden van het land, centraal in Nederland en is vanuit alle windstreken prima bereikbaar. Ook is er volop en dichtbij gratis parkeergelegenheid voor zowel deelnemers als bezoekers.

www.fedecomfairs.nl

Beursorganisatie Fedecom Fairs is 100% eigendom van Fedecom en organiseert de beurzen zonder winstoogmerk voor Fedecom-leden en niet-leden. AgroTechniek Holland beleefde vanaf 2010 vijf succesvolle edities. GroenTechniek Holland kende al vier edities en is de enige vakbeurs voor bedrijven actief in de openbare groene ruimte in Nederland die onder auspiciën van Fedecom wordt georganiseerd. Alle actuele informatie is te vinden op www.fedecomfairs.nl.

____________________________________________________________________

Save the date

AGROTECHNIEK HOLLAND en GROENTECHNIEK HOLLAND gelijktijdig van 14 T/M 17 SEPTEMBER 2022 IN BIDDINGHUIZEN 

Fedecom organiseert Agrotechniek Holland (ATH) en Groentechniek Holland (GTH) in 2022 gezamenlijk op hetzelfde moment. De coronaperiode is door de branche benut om een beursstrategie voor de toekomst uit te zetten. Fedecom heeft in nauw overleg met haar leden ervoor gekozen om de beide outdoor vak-evenementen AgroTechniek en GroenTechniek Holland gelijktijdig van 14 t/m 17 september 2022 op het vertrouwde beursterrein in Biddinghuizen te organiseren.

Verder lezen? Klik hier!
“Als gevolg van de coronamaatregelen waren we gedwongen om ATH2020 uit te stellen en GTH2021 door te schuiven. Daarom hebben we besloten met de vooruitzichten van versoepelde coronamaatregelen om de beide vak-evenementen in dezelfde periode in september 2022 te organiseren. Onze exposanten-leden onderschrijven de voordelen van een bundeling van de activiteiten. Beide beurzen zullen nadrukkelijk hun eigen identiteit behouden voor wat betreft beursconcept en bezoekerswerving. Van tractoren, hooibouwmachines en andere land- en staltechnieken tot professionele machines voor tuin, park, weg & bermonderhoud, alle technische oplossingen voor de landbouw en het groenbeheer zijn op beide evenementen te zien. Hierdoor is een bezoek aan de Fedecom-vakbeurzen meer dan ooit dé one-stop-shop voor professionals in de agrosector en de het groensector. Zeker nu we de gelegenheid bieden om de beurzen ook online te bezoeken via het Digitale Beursplatform”, aldus Gerard Heerink, directeur van Fedecom.

ATH2022: Technische oplossingen bieden boeren perspectief  

“De organisatie van de zesde editie van het tweejaarlijkse vak-evenement AgroTechniek Holland in Biddinghuizen gaat vliegend van start omdat tientallen inschrijvingen voor het door corona geannuleerde ATH2020 zijn blijven staan. Het inmiddels niet meer weg te denken outdoor agro-evenement voor fabrikanten, importeurs en dealers in de landbouwmechanisatie staat verwachtingsvol in de startblokken,” aldus beursmanager Willem Bierema. Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 september 2022 wordt “alles wat boeren boeit” getoond aan iedereen die werkzaam is in de landbouw, waaronder akkerbouwers, melkveehouders, loonwerkers, boeren met een gemengd bedrijf en iedereen die betrokken is bij het agrarische bedrijf. Als ontmoetingsplek waar alle stakeholders van de agrosector elkaar kunnen spreken heeft ATH een belangrijke plek verworven in de agrarische agenda.

GTH2022: Technische oplossingen houden Nederland Groen
“Het vak-evenement Groentechniek Holland beleeft in 2022 de vijfde editie. Het inmiddels beproefde outdoor beursconcept staat na de laatste editie in 2019 verwachtingsvol in de startblokken,” aldus beursmanager Willem Bierema.  Alle nieuwste machines, technieken en trends in de groensector komen letterlijk tot leven op de grootste groene vakbeurs die Nederland rijk is. Daarmee is GTH ook de grootste ontmoetingsplaats voor alle stakeholders in de wereld van toelevering, gebruik, service en distributie van techniek & diensten in de groensector. Twee beurzen in één klap én online Beide beurzen zullen hun eigen identiteit, beleving en uitstraling behouden voor wat betreft beursconcept en bezoekerswerving. Er zal sprake zijn van een entree voor AgroTechniek Holland en een aparte entree voor GroenTechniek Holland, waarbij wel een vrije doorloop tussen beide beursterreinen mogelijk is. Dit betekent dat boeren en loonwerkers na afloop van hun bezoek aan ATH ook de beurs GTH kunnen bezoeken en omgekeerd hoveniers, sportparkeigenaars, greenkeepers, groendienst medewerkers en beheerders van de groene ruimte de ATH kunnen bezoeken. Professionele machines en nieuwe technieken in zowel agro- als groentechniek zijn voor beide groepen bezoekers interessant en ATH-GTH 2022 is daardoor meer dan ooit dé one-stop-shop voor professionals in de agrosector.

ATH en GTH 2022 zullen niet alleen fysiek te bezoeken zijn maar ook online. Hierdoor biedt Fedecom een hybride beursconcept dat wereldwijd 24/7 exposure realiseert voor de deelnemende merken.  Alle actuele informatie is te vinden op www.agrotechniekholland.nl en www.groentechniekholland.nl

Fedecom is de branchevereniging van fabrikanten, importeurs en dealerbedrijven in techniek t.b.v. de agrosector, het groenbeheer en interne bedrijfslogistiek. Fedecom kent ca. 1000 leden, die gezamenlijk werkgelegenheid bieden aan 16.500 medewerkers en een bruto jaaromzet van ca. €5,5 miljard realiseren. 

De organisatie van de vak-evenement AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland is in handen van Fedecom Fairs BV, de beursorganisatie die 100% eigendom is van Fedecom. Naast de genoemde vakbeurzen organiseert Fedecom Fairs de regionale vakbeurs AgroTechniek Assen en het digitale beursplatform ATHDigitaal