Duurzaam innoveren – de nieuwe SHERPA Z20!

DSC04784-bewerkt

Bij Fedecom geloven we in de kracht van machines om zwaar werk te verlichten. Dat geldt ook voor de groensector, waar velen fysiek tot het uiterste worden gedreven. Om die professionals te ontzien, hebben we de afgelopen decennia een uitgebreide range aan mini-loaders ontwikkeld. Het afgelopen jaar introduceerden Sherpa de revolutionaire Z-serie, bestaande uit diverse machines die alle verwachtingen overtreffen. Vandaag in de spotlight: de nieuwe Z20!

De revolutionaire Z-serie
Bij SHERPA hadden ze een duidelijke missie: zwaar werk verlichten én verduurzamen. Daarvoor bedenkt het innovatieve en vaak revolutionaire oplossingen, met de Z-serie als treffend voorbeeld. Een serie waarbij alle feedback, kennis en ervaring van de afgelopen jaren bij elkaar gebracht. Het resultaat: machines die aan alle wensen op het gebied van ergonomie, design en gebruiksvriendelijkheid voldoet.

De Z20 als ideale ploegmaat
Vol trots presenteert Sherpa hun nieuwste aanwinst van de Z-serie: de SHERPA Z20. De kers op de taart als het aankomt op duurzaam innoveren. Volledig emissievrij én ergonomisch geoptimaliseerd. De bestuurder staat bijvoorbeeld in een ontspannen positie en heeft vanuit daar alle hendels binnen handbereik. Daarnaast is de Z20 uitgerust met een verstelbare voetplaat, verbeterde hefarm en een parallelarm, waardoor de lading altijd in horizontale positie blijft.

De Z20 is bovendien een stuk krachtiger dan de Z10, zijn kleine broertje. Dat komt doordat de Z20 een Lithium-ion batterij heeft. Een Lithium-accu is onderhoudsvrij, lichter en veel efficiënter dan een loodzuurbatterij, waardoor de Z20 amper aan kracht verliest als de accu opraakt. Daarnaast heeft een Lithium-batterij een langere levensduur én kun je deze tussentijds opladen. Als je de Z20 in de pauze één uur oplaadt, kan de machine de hele dag gebruikt worden. Kortom de ideale ploegmaat voor elke professional in de groensector!

Veilig, efficiënt en duurzaam
De afgelopen jaren hebben we veel uitdagingen op werkgebied gehad. Eerst verplicht werken op anderhalve meter afstand, daarna extreme personeelstekorten. De Z20 biedt daarin uitkomst: een extra paar handen dat zwaar werk van je overneemt én het veiliger, efficiënter en duurzamer uitvoert. En duurzaam bedoelt Sherpa hier in de breedste zin van het woord:

Zo is de Z20 volledig vrij van emissie. Deze machine doet daarom zijn werk zonder schadelijke effecten voor het milieu. Daarnaast is de Z20 een kwaliteitsproduct, ontworpen op comfort en levensduur. En tot slot hebben we veel aandacht besteed aan gebruiksgemak: dankzij de vier wielmotoren is deze krachtige machine namelijk zeer onderhoudsvriendelijk.

Sherpa is klaar voor de toekomst, jij ook?

Je vindt Sherpa op de GroenTechniek Holland van 14 tot en met 17 september op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen. Je bent uiteraard van harte welkom om deze en andere machines van dichtbij te bekijken en meer informatie op te doen. Tickets vind je hier!