Paviljoen Autonome AgroTechniek

autonoom

Vanuit ervaring op de akker, laat het paviljoen Autonome AgroTechniek zien dat de toekomst nu is. Op ATH2024 zal dit paviljoen te zien zijn met robotiseringsoplossingen die een serieuze - en vaak duurzamere - aanvulling zijn op het huidige machinepark en bedrijfsmodel van agrariërs.

Nederland is koploper op het gebied van robotisering in de agrarische sector. Hiermee oogsten we zowel in binnenland als buitenland succes. Gestart in de melkveehouderij en tuinbouwtechniek, nemen deze toepassingen met rasse schreden toe in akkerbouw en vollegrondsteelt om de uitdagingen op duurzaamheid zoals terugdringen bodemverdichting, optimaliseren waterkwaliteit als ook arbeidsbesparing en precieze beslissingen tot op plant niveau te bewerkstelligen.

Op ATH 2024 treft u dan ook een paviljoen aan met niet alleen zelfrijdende werktuigdragers maar ook nieuwe technieken zoals geautomatiseerde druppelirrigatie, zelf-controlerende mechanische en/of elektrische onkruidbestrijding, drone toepassingen voor zaaien als aanvulling op het huidige machinepark en bedrijfsmodel van agrariërs.

Laat u meenemen naar de akker met meer autonome techniek en robotisering.

 

Deelnemers Paviljoen Autonome AgroTechniek:

 

deelnemers aap

Paviljoen Panorama Mestdag

ppm

Het welkbekende panorama Mesdag in Den Haag geeft een 360 graden geschilderd uitzicht, met een kwinkslag presenteren wij het panorama Mestdag Paviljoen. Een uitzicht op vele innovaties die oplossingen bieden om vanuit drijfmest en drijfmestcomponenten waardevolle meststoffen te produceren waarmee gewasgericht kan worden bemest.

Deze mestproducten bieden de akker- en tuinbouw gezonde bemestingsproducten met een relatief lage CO2footprint Of wat denkt u van de stikstofkraker? Het koe toilet? Een ammoniak filter? Dit is allemaal geen vergezicht. Deze oplossingen zijn er al maar nog niet algemeen bekend.

Wij nemen u graag mee in ons panorama Mestdag om al deze oplossingen te laten zien en u ‘meststof tot nadenken’ te bieden.

 

Deelnemers Paviljoen Panorama Mestdag:

 

deelnemers ppm

Paviljoen Schoon en Emissieloos Bouwen

SEB

Via het SEB convenant is Nederland op weg naar schoon en emissieloos bouwen. Dat is in het belang van de natuur, het klimaat en onze gezondheid. Om dat te bereiken moeten de emissies van bouwmaterieel zoals mobiele werk-, voer- en vaartuigen, omlaag. Zo wordt bijgedragen aan de voortgang van bouwprojecten. Nu en in de toekomst.

De uitrol van SEB is opgedeeld in vier fases; 2024, 2025, 2028 en 2030. Per vermogenscategorie van de mobiele werktuigen gelden andere emissie eisen voor deze fases. In het paviljoen maakt de bezoeker een tijdreis langs de vier verschillende fases van het convenant. Per fase worden de machines/technieken die dan verplicht worden.

Ook randvoorwaarden zoals laadpunten, veiligheid, onderhoud komen aan bod. Zaken als capaciteit, aanschafprijs, kosten per eenheid, beschikbaarheid en subsidiemogelijkheden voor afnemers

De groensector is nog geen onderdeel van dit convenant maar dit ligt wel in de lijn der verwachting.