Paviljoen Autonome AgroTechniek
Deelnemers Paviljoen Autonome AgroTechniek
AgXeed
Met de W4 (vierwiel) variant van Agxeed kunnen verpeging en lichte grondbewerking machines gewoon in de driepunts hef. Om vervolgens zelfstandig over het land te rijden. Voor het zwaardere werk heeft Agxeed de variant met twee rupsen (T2) en voor de boomgaard de driewiel smalspoor (W3). Meer informatie op de website van AgXeed.
Andela
De autonoom rijdende wiedmachine van Andela pakt onkruid in verschillende gewassen aan: Het detecteerd het onkruid, al is het millimeters klein. Vervolgens gaat een arm ernaar toe, maakt contact voor een elektrische stroom en door de hitte zal het onkruid doodgaan. Meer informatie op de website van Andela.
Toro AquaTraxx
Planten over de hele lengte voorzien van de gelijke en juiste hoeveelheid water, is waar de drip irrigatie van Toro AquaTraxx op is gespecialiseerd. Daarbij zijn er bewust nog keuzes voor de teler, om de inzet goed afgestemd te houden met bijvoorbeeld het groeistadium van het gewas. Meer informatie op de website van Jean Heybroek.
FarmDroid
Met meer dan vijfhonderd aan het werkl op meerdere plekken in de wereld, zo zaait en schoffelt de FarmDroid FD20 in een rustig tempo de akkers. Het systeem ‘onthoud’ waar het heeft gezaaid en schoffelt zo met een slim patroon in- en tussen de rij. Meer informatie op de website van Abemec en op de website van Havelaar HAK.
H2L
Met de Selector 180 van H2L worden zieke tulpenplanten uit het perceel geselecteerd. De robot werkt hierbij volledig zelfstandig en kan zo dag en nacht doorrijden. Op het paviljoen bij ATH is de ook middels een led simulatie op de grond werkend te zien. Meer informatie op de website van H2L Robotics.
Naïo Oz
Al jaren bij bomenkwekerijen en kleineschalige percelen, wordt de Franse Naïo Oz ingezet voor schoffel- en allerhande werkzaamheden. Deze neem je tijdens een werkdag zo met je mee het perceel op, waar de robot gedurende de dag op accu mee werkt. Meer informatie op de website van Abemec.
Robs4Crops
Het gebruikte Agrointelli Robotti platform, de Steketee schoffel en Wifo sideshift bok zijn al ‘doorwinterde’ concepten. Het Robs4Crops programma ontwikkels slimme toevoeging, bijvoorbeeld om te alarmeren als gewas wordt omgeschoffeld. Meer informatie over dit en andere systemen die ontwikkeld worden op de website van Robs4Crops.
Qlobel
Voor bijvoorbeeld onderzaaien bij mais of groenbemester zaai na de oogst, gebruikt Qlobot onder meer de DJI Agras drone. Zo is er zonder insporing en zonder gewasbeschadiging eenvoudig te zaaien, ook waarbij omstandigheden reguliere zaai onmogelijk is, maar planten wel prima kunnen beginnen met groeien..... Meer informatie op de website van Qlobel.
Zauberzeug
Op het eerste oog zal de robot u niet imponeren, maar de techniek van deze robot kenmerkt zich door een opbouw waarbij ‘open ontwikkeling’ mogelijk is. Waardoor toepassing per verschillende toepassing, snel en door meerdere toegankelijk ontwikkelt kunnen worden. Meer informatie op de website van Zauberzeug.
Wilt u deze technieken met eigen ogen zien en de expert naar alles kunnen vragen? Dan bent u natuurlijk van harte welkom op het paviljoen Autonome AgroTechniek op ATH2024.
Kunt u na uw bezoek er nog maar geen genoeg van krijgen? Voor meer autonome techniek, kijk ook verder op de website van ducksize. Hier zijn veel robots in de akkerbouw te vinden, welke ook mee hebben geholpen als inspiratie voor de inrichting van het paviljoen. U kunt op deze website eenvoudig robots voor uw toepassing zoeken, per gewenst gewas en per taak.