Velddemo ‘Bodem en berijding Bietenoogst’ snakt naar water

 

Eerder deze week kwamen een aantal bodemdeskundigen bij elkaar om de bouwvoor en de onderliggende grond te beoordelen voor de velddemo ‘bodem en berijding’. De conclusie: om de effecten op bodemverdichting met de juiste techniek en instellingen van oogstsystemen, werktuigen, wielonderstellen en bandenporing goed te laten zien is, hoe paradoxaal dat ook klinkt bij de oogst, nog veel water nodig. Met name de ondergrond is gortdroog. Daarom heeft de organisatie besloten een deel van het bietendemoveld met aanvoer van extra water behoorlijk te gaan vernatten. De ATH-bezoeker kan zich op die manier optimaal laten informeren over bodemverdichting.

De velddemo ‘Bodem en berijding Bietenoogst’ vindt dagelijks plaats van 12.30-13.30 uur op het Oogstdemonstratieterrein. Vervoer naar dit terrein vertrekt vanaf stand V10. Opzet en uitvoering van deze demo is een samenwerking tussen ATH, Delphy, Aeres Hogeschool en Actieplan Bodem & Water Flevoland.