Over ATA

ONTSTAAN VAN DE BEURS AGROTECHNIEK ASSEN, OFWEL ATA

De organisatie is een productie van branchevereniging Fedecom. De exposerende leden van branchevereniging Fedecom zijn dus ook mede-eigenaar van de beurs AgroTechniek Assen: het ultieme voorbeeld van het principe ‘voor en door de sector’. Door deze constructie worden zowel regie, concept als kosten in (eigen) hand gehouden; iets waarvan de exposant én bezoeker als geen ander van profiteren.

De vereniging Fedecom bestaat uit circa 950 leden. Hiervan zijn 120 fabrikant, 110 importeur en meer dan 700 dealer of landbouwmechanisatiebedrijf. Bij deze bedrijven zijn 16.500 medewerkers werkzaam en de gezamenlijke omzet bedraagt 5,5 miljard euro per jaar.

Sinds 2010 organiseert de Fedecom beursorganisatie in eigen beheer de nationale beurstitels AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland. Deze zijn met name bedoeld voor de landelijk opererende bedrijven en merken veelal leden die fabrikant of importeur zijn.

Met het beursconcept AgroTechniek Assen faciliteert Fedecom haar noordelijke dealerleden ook met een beursconcept op maat. De tweede editie van ATA  zal wederom georganiseerd worden door het beursteam die ook de nationale beurstitels organiseert. Agrotechniek Assen 2021 zal plaatsvinden van 16 -18 november 2021.