Exposanten informatie

Deelname AgroTechniek Assen

Welkom op de exposantenpagina van AgroTechniek Assen 2021. Dé indoor landbouw- en mechanisatiebeurs voor de noordelijke helft van Nederland waarbij de ontmoeting tussen boeren, loonwerkers, leveranciers en dienstverleners centraal staat. Heeft u interesse om deel te nemen aan de tweede editie van AgroTechniek Assen klik dan hier. Voor al uw vragen stuur een email aan info@fedecomfairs.nl.

Persbericht

Nieuwegein, 4 november 2021

 

Uitverkochte vakbeurs AgroTechniek Assen 2021 van 16 t/m 18 november

 

Na de succesvolle lancering van de indoor vakbeurs AgroTechniek Assen (ATA) in 2019 vindt de tweede editie plaats van 16 t/m 18 november 2021 in Expo Assen (voorheen de TT hal). Sinds de uitbraak van het corona virus in 2020 is dit één van de weinige vakbeurzen en ontmoetingsgelegenheden voor de noordelijke boeren en loonwerkers die doorgang vindt. Het animo voor deelname onder exposanten is dermate groot dat de beurs volledig uitverkocht is.

 

Alle bekende merken aanwezig op de beurs

Boeren en loonwerkers die de beurs bezoeken zullen positief verrast worden door het brede aanbod van merken die ze op de beursvloer gaan aantreffen. Alle bekende trekker- en werktuigmerken zijn aanwezig, aangevuld met innovatieve, kleinere en nieuwe aanbieders van landbouwmechanisatie en aanverwant. Hierdoor biedt AgroTechniek Assen 2021 een representatieve afspiegeling van de daadwerkelijke markt waarin ondernemers in de agrarische sector actief zijn. Fedecom bestuursvoorzitter Menko Boersma ‘Het is fantastisch dat we in deze rare tijden weer een vertrouwde beurs kunnen organiseren, ik kijk er naar uit om onze leden en bezoekers weer te mogen verwelkomen in Assen’.

 

Publieksprijs Bronzen Bartje

De agrarische sector is zeer innovatief en daardoor komen er elk jaar weer nieuwe machines en producten op de markt. Deze primeurs en innovaties kunnen op ATA meedingen naar de publieksprijs ‘Bronzen Bartje’ indien ze niet eerder op een beurs in Nederland vertoond zijn. De verkiezing vindt online plaats en zal gepromoot worden via de social mediakanalen van de beurs en haar exposanten. De noviteit met de meeste stemmen rond middernacht voor 16 november aanstaande mag zich winnaar noemen van de tweede verkiezing van deze publieksprijs. “Technische vernieuwing, verbetering en innovatie vormen de bron voor toekomstgerichte bedrijfsvoering van de land- en tuinbouw die economisch en maatschappelijk verantwoord is. Daarom mogen boeren en loonwerkers het brede aanbod van nieuwe machines op Agrotechniek Assen niet missen”, aldus Gerard Heerink, directeur Fedecom.

 

Toegangsbeleid

De beurs wordt georganiseerd door Fedecom Fairs volgens de meest recente corona richtlijnen van het RIVM en de overheid. De veiligheid van bezoekers en exposanten zijn vanzelfsprekend van het grootste en hoogste belang. Volgens de door de overheid dinsdagavond afgekondigde corona-maatregelen is het toegestaan en verantwoord om de beurs doorgang te laten vinden. Bezoekers zijn van harte welkom en worden binnengelaten indien ze kunnen aantonen gevaccineerd te zijn, een recente negatieve test hebben of aan kunnen tonen dat ze minder dan 6 maanden geleden corona hebben gehad.

Eenmaal op de beursvloer is ATA de beurs zoals bezoekers en exposanten dat gewend zijn. Het staat bezoekers vrij om mondkapjes te dragen maar dat is niet verplicht.

 

Ruimere opzet

De voorbereidingen van deze 2021 editie zijn afgelopen zomer begonnen toen de corona maatregelen nog veel ingrijpender waren. Al vanaf de eerste indeling is daarom rekening gehouden met een ruimere opzet van de beurs. Er is ca 25% meer vrije ruimte gecreëerd voor bezoekers door meer gangpaden in te delen en door een bijna verdubbelde oppervlakte van de cateringpleinen. Hierdoor kan er beter afstand gehouden worden indien nodig. Alle gangpaden zijn breed (3 meter of meer) en de beurslocatie Expo Assen heeft een hoog plafond en een modern ventilatiesysteem waardoor een klimaathuishouding met frisse lucht kan worden gegarandeerd. Op diverse plekken op de beursvloer is er de mogelijkheid om handen te ontsmetten.

 

Fedecom is de branchevereniging voor dealers, importeurs en fabrikanten in de Landbouwtechniek | Veehouderijtechniek | Groentechniek | Tuinbouwtechniek | Industrie & Intern transport. De branche vertegenwoordigt 950 bedrijven met een bruto-omzet van ca. €5,5 miljard en geeft werkgelegenheid aan ongeveer 16.500 mensen.

 

Fedecom Fairs B.V. is de beursorganisatie van Fedecom die de vakbeurzen AgroTechniek Holland, GroenTechniek Holland en AgroTechniek Assen organiseert.

 

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Voor nadere informatie:

 

Willem Bierema, Beursmanager Fedecom Fairs, tel. 06 22921581

 

 

Inschrijven Inloggen expoloket

Facts & figures AgroTechniek Assen 2019

Top 5 herkomst bezoekers

Akkerbouwer
Veehouder
Werkzaam in de landbouw
Loonwerkers
Student

Leeftijd bezoeker

62,5% 40-64 jaar
17,5% 65 jaar+
15,5% 19-39 jaar
4,5% t/m 18 jaar

Aantallen

16.500 m2 beursoppervlakte
700 personen werkzaam op stands
400 merken aanwezig op de stands
130 stands

Rapportcijfers

Gemiddeld waarderingscijfer bezoekers 8,5
Gemiddeld waarderingscijfer exposanten 8,1

Redenen om de beurs te bezoeken

Informatie 54%
Nieuwigheden/primeurs 52%
Contact met leveranciers en collega's 52%
Gezelligheid 50%
Aanschafplannen 11%

Bezoekers hebben

Nieuwe machines/producten bekeken 71%
Offertes aangevraagd 26%
Machines/producten gekocht 8%

Aankomend evenement

dinsdag 16 tot en met donderdag 18 november 2021 in Expo Assen