Welkom bij AgroTechniek Assen!

De indoor landbouwmechanisatie vakbeurs voor de noordelijke helft van Nederland

 

Vakbeurs AgroTechniek Assen 2021 uitgesteld vanwege coronamaatregelen

Nieuwegein, 12 November 2021 – De tweede editie van de  vakbeurs AgroTechniek Assen (ATA 2021) die gepland was van 16 t/m 18 november gaat niet door en wordt tot nader order uitgesteld.  Branchevereniging Fedecom zal op een later moment, in overleg met de exposanten van ATA 2021, een nieuwe datum bepalen en aankondigen.

Aanscherping van de corona maatregelen

De op vrijdag 12 november door het kabinet aangekondigde aanscherping van de corona maatregelen maken het onmogelijk om ATA2021 doorgang te laten vinden. De stijging van het aantal corona besmettingen maar met name de druk op de ziekenhuizen en de intensive care liggen daaraan ten grondslag. Hierdoor is er voor beursorganisatie Fedecom Fairs geen andere mogelijkheid dan te besluiten om de beurs te verschuiven. Beursmanager Willem Bierema: “het is natuurlijk uitermate frustrerend dat een prachtige en uitverkochte beurs in opbouw in het zicht van de finish de wedstrijd moet staken. We gaan snel bezien wanneer de inhaaleditie van deze populaire vakbeurs op een later moment kan plaatsvinden”.

 

Veiligheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid boven alles

Los van de extra corona maatregelen heeft Fedecom in de besluitvorming ook nadrukkelijk de veiligheid van bezoekers en exposanten meegewogen. Deze kan in de huidige situatie niet meer gegarandeerd worden. Bovendien voelt Fedecom de maatschappelijke verantwoordelijkheid om gezamenlijk als sector te zorgen dat het aantal besmettingen ingedamd worden. Directeur Gerard Heerink: “Afgelopen dagen hebben we de ontwikkelingen en de berichtgeving nauwgezet gevolgd. Vanwege de groeiende onzekerheid en twijfel in de samenleving werd het steeds duidelijker dat de beurs niet op de vertrouwde manier verantwoord zou kunnen doorgaan. En dan blijft alleen nog de pijnlijke beslissing over om de beurs uit te stellen”

 

Restitutie aangekochte entreebewijzen

De kaartverkoop van ATA 2021 was vorige maand al van start gegaan. Een groot aantal boeren en loonwerkers hebben online al toegangstickets gekocht en betaald. Binnenkort krijgt iedereen uit deze groep het geld automatisch terugbetaald.

 

Vaststelling nieuwe datum

In nauw overleg met de exposantengroep van de beurs zal Fedecom een nieuwe datum voor AgroTechniek Assen vaststellen en bekend maken. De verwachting is dat de inhaaleditie van de beurs in de loop van volgend jaar (2022) zal plaatsvinden

Aankomend evenement

dinsdag 16 tot en met donderdag 18 november 2021 in Expo Assen

Social Media Stream